2023 Genesis GV60 First Drive Review: Open Je Ogen En Open De Toekomst Van Elektriciteit

  • Whatsapp
2023 Genesis GV60 First Drive Review: Open Je Ogen En Open De Toekomst Van Elektriciteit
2023 Genesis GV60 First Drive Review: Open Je Ogen En Open De Toekomst Van Elektriciteit

Dit verhaal maakt deel uit van Plugged In, de hub van CNET voor de toekomst van elektriciteit en elektrische mobiliteit. Van autoreviews tot handige tips en het laatste nieuws uit de branche.

Het gezicht van luxe auto’s verandert snel. Met de komst van volledig elektrische aandrijflijnen werd absurde acceleratie herkenbaar en de epische soundtrack van de motor was niet langer de onvervangbare aanwijzing van zijn vroegere kracht en rijkdom. Elk nieuw model heeft een groot scherm en veel actieve beveiligingsfuncties. Er is veel minder scheiding dan voorheen tussen de reguliere versie en de premium versie. Dus hoe ziet de toekomst van elektrische luxe eruit? Ik vind hem erg op de Genesis GV60 2023 lijken.

Ondanks alle geavanceerde technologie en eindeloos optimisme, slagen de meeste fabrikanten van luxe auto’s er vandaag de dag niet in om enige vorm van verwondering of eigenzinnigheid te creëren in de visuals van hun elektrische voertuigen of interieurgadgets. De meeste Tesla’s laten plezier of frivoliteit over aan codeprogrammeurs om dingen als infotainmentgames en windgeruis te bedenken. Met uitzondering van Falcon’s Model X-deuren, zijn Tesla-voertuigen die tegenwoordig in productie zijn opmerkelijk steriel, met ontwerpelementen die prioriteit geven aan aerodynamica en kosten beheersen. Met uitzondering van de nieuwe GT is Audi’s E-Tron visueel niet te onderscheiden van benzinemodellen. Volvo Cargo-model. Maar niet deze configuratie. Het is volledig uniek en zit vol geavanceerde verrassings- en genotsfuncties.

Het is duidelijk dat Hyundai’s eerste elektrische platformauto uit de premiumklasse nog steeds een grotendeels gladde aerodynamica heeft in het hart van zijn ontwerp. In feite beschouwen autofabrikanten de GV60 als een SUV, maar alles aan een vijfdeurs hatchback schreeuwt, van 6,2-inch bodemvrijheid (kleiner dan een Toyota Sienna-minibus) tot gescheurde achterruiten en alleen stoepranden. rand. Hetzelfde geldt voor Genesis’ E-GMP-metgezellen, de Hyundai Ioniq 5 en Kia EV6. Het exterieur van de GV60 heeft veel unieke sieraden en visuele interesse, van de kenmerkende Spider-Man-grille en dubbele diagonale koplampen tot het hartvormige ontwerp met de C-stijl en de gesplitste achterruiten. Zelfs de wielen zijn funky. Persoonlijk, hoewel het ontwerp eerder interessant dan aantrekkelijk is,

OMG, 2FA

Dat gevoel van kansen strekt zich uit tot het interieur van de EV. Sterker nog, de GV60 kan de deur niet eens openen zonder een podium toe te voegen. Het is de eerste in massa geproduceerde auto die is uitgerust met een op gezichtsherkenning gebaseerd deurslot. Het systeem, Face Connect genaamd, omvat een kleine infraroodcamera in de B-stijl die onder alle lichtomstandigheden werkt om kopjes te identificeren, de kamer aan te passen aan opgeslagen presets en verzonken deurgrepen te openen om toegang te verlenen. In combinatie met de vingerafdruksensor (2FA) in de middenconsole die nodig is om de auto te starten, hebt u geen fysieke sleutel nodig om in uw nieuwe elektrische voertuig te stappen of ermee te rijden. De technologie moet ook pijnloos autodelen mogelijk maken via digitale sleutels die tijdelijk kunnen worden verstrekt aan vrienden, familie of klanten van een autodeeldienst als Turo.

De GV60 gebruikt ook telefoontechnologie als sleutel, in tegenstelling tot de NFC-gebaseerde systemen van andere autofabrikanten, zodat u uw telefoon niet tegen de sensor hoeft te tikken. De EV gebruikt zeven breedbandsensoren verspreid over de GV60 om automatisch de richting te herkennen die de gebruiker nadert, zodat de deur (of kofferbak) kan worden geopend terwijl de telefoon in uw zak of portemonnee zit. Je hoeft je auto niet eens met de cloud te verbinden om deze functie te gebruiken, en er is een extra NFC-sensor voor tikken en toegang, zelfs als de batterij van je telefoon of Apple Watch leeg is. Tot slot, als al het andere faalt, of als je gewoon een traditionalist bent, wordt de GV60 geleverd met een mooie traditionele sleutelhanger (je kunt hem zelfs met je gezicht in de auto vergrendelen als je wilt).

Ik heb veel te lang gesproken over het in- en uitstappen van deze auto. De innovatieve benadering van Genesis van deze alledaagse taak is echter symbolisch voor hoe de autofabrikant het ontwerp van dit hele voertuig heeft benaderd. De GV60 voelt aan als een mooi stukje design en technologie, en hoewel het geen herhalingsproduct is, is het een sprong voorwaarts van een al bewonderenswaardig versnipperd merk. Zoals de meeste gedurfde nieuwe technische producten, is deze stijl niet zonder een klein vliegje in de zalf.

De GV60 heeft een absurde hoeveelheid technische parameters. Bijna alles werkt erg goed.

mooie hut

Door het openen van de deur komt het dubbele 12,3-inch scherm tot leven, met een audiosignatuur vergezeld van welkomstgraphics. Een grote, gekleurde kristallen bol met achtergrondverlichting draait in de middenconsole en onthult een draaiknop met haptische feedback. Deze bediening werkt met aangrenzende scanners. verschijnt nadat ik de vingerafdruk heb ingecheckt en op de aan/uit-knop heb gedrukt.Helaas vond ik de sensor tijdens een proefrit kieskeurig en herkende hij mijn vingerafdruk niet consequent de eerste of de tweede keer dat het melancholisch was. Het punt is dat als je met succes inlogt op de auto, hem aanzet en hem vervolgens weer parkeert zonder de auto te verlaten, je de auto niet opnieuw kunt starten zonder hem opnieuw te onderwerpen aan de omslachtige vingerafdrukscanner.

Ongeacht dit probleem is de cabine van de GV60 doordacht en professioneel ontworpen. Het wordt ook geleverd in geweldige, op streetwear geïnspireerde kleuren en afwerkingen, samen met bekledingsopties zoals nappaleer of veganistische stoffen zoals mijn testauto. Genesis noemt zijn interieurfilosofie “warm digital”. Dit is een slimme, contrasterende reeks marketingwoorden totdat u uw auto stopt en rondkijkt. Met een vlakke vloer onder de console en een vast panoramisch glazen bovenpaneel is mijn All Day Performance-model open en luchtig. De cabine zit vol met unieke accenten die een grillig ontwerp klinken, waaronder een ongewoon ladevormig handschoenenkastje en een ingebouwde wierookverspreider. Ik hou zelfs van het gaasachtige uiterlijk van de lichtmetalen pedalen. het is goed,

De GenesisUSA GV60 Crystal Sphere-transmissie is een van de coolste dingen die ik in een auto heb gezien. Bekijk hier mijn persoonlijke indrukken van de geweldige nieuwe EV. https://t.co/Hkn75txDPJ pic.twitter.com/d9sQowyjFZ

Vermogen, laadsnelheid en speelruimte

Bij de lancering zal de GV60 standaard zijn met vierwielaandrijving en zal worden aangeboden in twee aandrijflijnen op basis van dezelfde 77,4 kWh lithium-ion-polymeerbatterij. Het luxe instapmodel haalt een aanzienlijk vermogen van 314 pk en een koppel van 446 Nm uit de motoren van 74 kW voor en 160 kW achter. Als u kiest voor het high-performance model, vervangt Genesis de kleinere motor voor op het high-end model door dezelfde 160 kW-eenheid die aan de achterkant wordt gebruikt, waardoor de zekering wordt verhoogd tot 429 pk en hetzelfde maximale koppel. Het Performance-model heeft ook een leuke boost-modusknop op het stuur die 516 lb.-ft oproept. Tot 10 seconden per keer – handig voor het samenvoegen of sluiten van tienerdeuren bij verkeerslichten.

En blaas hun deuren zo veel mogelijk op. Met al het koppel en de redelijke grip van Michelin Primacy Tour-banden voor alle seizoenen, trekt hij gemakkelijk uit stilstand en bereikt hij in ongeveer 4 seconden 60 mph. Dat is een zeer snelle prestatie, maar het is niet ongehoord in deze klasse, die het stof van de Volvo XC40-oplaadbeurt (4,5 seconden) verwijdert, maar het verschil verdeelt tussen Tesla’s langeafstandsmodel Y (4,8 seconden) en high-performance modellen (3,5 seconden). seconden). Zoals met de meeste krachtige elektrische voertuigen, is deze gemakkelijke stroomstoot verslavend. Tenzij u zich zorgen maakt over het bereik, gebruikt u waarschijnlijk meer een volledig gekantelde mal voor acceleratie dan bij een benzineauto. Manier.

De GV60 heeft de ruige wegen in de Malibu Valley goed doorstaan. Het is geen sportwagen, maar hij draait lekker rond en accelereert snel.

Maar over het bereik hoef je je waarschijnlijk niet al te veel zorgen te maken. Het high-end basismodel zal naar verwachting 248 mijl rijden op een lading, terwijl het zwaardere en krachtigere model 235 mijl is. De GV60 is een van de snelste en krachtigste oplaadopstellingen op de markt. Op een 800V DC-lader kan het pakket in slechts een paar 18 minuten snel van 10% naar 80% worden opgeladen, of in 5 minuten ongeveer 64 mijl toevoegen. Meer realistisch is de kans groter dat u iets als een 400 volt-oplader in uw regio vindt, die 73 minuten nodig heeft om van 10% tot 80% op te laden. Het is goed om te weten dat een thuisconfiguratie van niveau 2 in ongeveer 7 uur van 10% naar 100% kan gaan, omdat het laadsucces kan afhangen van de toestand van een zeer schaduwrijk lokaal netwerk, zelfs in grote stedelijke gebieden.

Een andere uitstekende batterijgerelateerde functie is de geïntegreerde laadcontrolemodule die het laden van voertuigen mogelijk maakt (V2L). V2L is een weinig flatterend acroniem voor een zeer aantrekkelijke nieuwe technologie waarmee u stroom uit de accu van uw auto kunt halen om een ​​achterklepfeestje, een huiskoelkast van stroom te voorzien of andere elektrische voertuigen te redden in het geval van een stroomstoring. (Lees meer over deze functie.)

Stad en vallei goedkeuring

De GV60 Performance kan de bergwegen van Malibu op briljante wijze aan met de kracht van een mechanisch sperdifferentieel achter, elektronisch gestuurd naar de wielen met vrijwel onmiddellijke tractie. Handig, er zijn vier niveaus van regeneratief remmen die roteren via een versnellingsbak-achtige tik op het stuur, inclusief Smart Regen, een nieuwe modus die de camera aan de voorkant en radarsensoren gebruikt om het remmen automatisch aan te passen op basis van de verkeersomstandigheden. Mijn favoriete mod is i-Pedal. Dit is een rijmodus met één pedaal die handig is in drukke steden en zelfs leuk is in canyons.

Op bochtige landingsbanen helpen enorme low-roll batterijpakketten om hoeken af ​​te vlakken, en adaptieve dempers op de high-performance modellen werken samen met de camera aan de voorkant om de weg vrij te maken om pijnlijke momenten te vermijden, waardoor kuilen die een van de wegen zouden kunnen breken, worden verminderd. Zijn 21 inch gesmede wielen. De MacPherson GV60-voorste veerpoten en multi-link achterwielophanging zijn volledig vast maar standaard onopvallend, en de demping kan samen met andere aspecten van de prestaties worden afgesteld met behulp van vier rijmodus-instellingen: Eco, Sport, Custom en My User Profile. Natuurlijk is de stuurbekrachtiging licht om aan te voelen, maar in ieder geval nauwkeurige en instelbare gewichten.

Het ontwerp van de GV60 is niet voor iedereen, maar het is net zo modern en uniek als dit gevleugelde huis.

Lawaaierig maar irritant luid

De ingenieurs van Genesis hebben uitstekend werk geleverd door weg- en windgeruis te beheersen. Naast het akoestische glas heeft de band een geavanceerd ruisonderdrukkingssysteem met een geluidsabsorberende schuimkern en versnellingsmeters in de wielkasten, die trillingen in de banden meten en erop reageren voordat ze de acht-adresmicrofoons in de cabine bereiken.

Het is dus jammer dat de Genesis-programmeurs er bewust voor gekozen hebben om de auto van binnen te hoog te maken. Een verscheidenheid aan door de gebruiker selecteerbare aandrijflijngeluiden wordt in de cabine gereproduceerd om een ​​gevoel van snelheid over te brengen, allemaal standaard erg luid. Ze maken ook onaangename geluiden. Op de snelweg hebben ze de neiging om hinderlijk drones te gebruiken. Veel andere recensenten op mijn evenement maakten dezelfde opmerkingen. Vreemd genoeg gebeurde dit niet met mijn neef Genesis ‘Ioniq 5 of EV6. Gelukkig kan het beschikbare Bang & Olufsen audiosysteem met 17 luidsprekers het geluid van de GV60 dempen, maar een slimmere stap is om in het uitstekende infotainmentmenu te duiken om het probleem op te lossen. Gelukkig kan dit probleem eenvoudig worden opgelost met draadloze updates.

Het is geen wonder dat een aantal geavanceerde veiligheidsvoorzieningen standaard zijn, van automatisch noodremmen tot rijstrookassistentie en rijstrookassistent, bestuurderaandachtsmonitor, 360-graden camera-array, waarschuwing voor de inzittenden achterin en motorkapweergave. Genesis Level 2 Adaptive Cruise Control met Highway Driving Assist, Rain Focus en GPS-integratie is eveneens standaard.

Deze handige grafiek vergelijkt de binnenafmetingen van deze compacte SUV met zijn grote concurrenten.

Duur en beperkte beschikbaarheid

Over het algemeen is de Genesis GV60 een behoorlijk krachtige EV. De gedrongen vorm en het praktische onderstel laten misschien niet meteen zien dat het een luxe SUV is, maar een kijkje binnenin of een snelle rit zal dit zeer premium product in een mum van tijd onthullen. Het is goed, want de prijs is hetzelfde. Het high-end model begint bij $ 59.980 en het hier beschreven prestatiemodel kost $ 68.980. (Deze prijs is inclusief $ 1.090 verzendkosten, maar exclusief opties of elementen voor toepasselijke overheidsstimulansen, zoals het federale belastingkrediet van $ 7.500.)

Als merk dat nog steeds een nieuwe concurrent is, is dit een ambitieuze prijs, aangezien de Volvo XC40-vrachtreeks voor 2022 zal variëren van $ 52.795 tot $ 59.245 en de Tesla Big Model Y van $ 64.440 tot $ 69.440 (alle prijzen inclusief verzendkosten). Positief is dat het GV60-model wordt geleverd met ongeëvenaarde conciërgediensten, waaronder gratis ophalen en wegbrengen voor een serviceverplichting van drie jaar of 36.000 mijl, evenals een drive-in-ervaring.

Het goede nieuws is dat de Genesis GV60 2023 het uiteindelijk waard is. Het slechte nieuws is dat het aanbod in de nabije toekomst zeer beperkt zal zijn. Wanneer dit model in de late lente of vroege zomer wordt gelanceerd, zal het aanvankelijk in slechts vier staten te koop zijn: Californië, Connecticut, New Jersey en New York. Andere staten zullen naar verwachting later dit jaar online gaan.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *